Results 1 to 4 of 4

Thread: T102 Upper Manual

  1. #1
    ppp Pianississmo bobcube's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    4

    T102 Upper Manual

    Hi

    I have an odd problem which hopefully someone can shed light on.
    On my T102, pressing or releasing any key on the upper manual results in a very loud pop from the speakers. This is loud enough to risk damaging the speakers.
    The pop will occur on a keypress if any sounding tab is down, or any drawbar is active. It varies in volume depending on the drawbar and vol pedal.
    If I hold a key down, remaining keys on the upper manual will play normally, but releasing all keys results in another loud pop.

    The lower manual doesn't have the same problem. Everything else works on the organ.

    Any suggestions what could be the cause please?

    Regards

    Bob

  2. #2
    ppp Pianississmo markimark's Avatar
    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    12

    Hi Bob,

    just a guess...
    Sounds like an issue with percussion as it is gone when one key is kept depressed.

    No further clue, sorry.
    Mark

  3. #3
    ppp Pianississmo bobcube's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    4

    Does the percussion only 'work' on the upper manual?

  4. #4
    fff Fortississimo enor's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Vargön, Sweden
    Posts
    2,658

    Quote Originally Posted by markimark View Post
    Hi Bob,

    just a guess...
    Sounds like an issue with percussion as it is gone when one key is kept depressed.

    No further clue, sorry.
    Mark
    The T-100 percussion isn't "single triggered", but gives off a "ping" on every keypress.

    I would look elsewhere for the problem. But I don't have any good ideas as to where, unfortunately... the T-series are a mess when they act up!
    Current organs: AV, BC, A-100
    Current Leslies: 22H, 142, 147, 760
    Organs in the past: L-100 (several), M-100 (x2), T-100, E-100, CV

Similar Threads

  1. Upper manual too soft
    By michael c in forum Electronic Organs
    Replies: 1
    Last Post: 05-27-2018, 06:32 PM
  2. T102 making no sound at all
    By Andyjones1941 in forum Hammond Organs
    Replies: 5
    Last Post: 11-12-2016, 04:26 PM
  3. Replies: 4
    Last Post: 07-21-2015, 10:15 PM
  4. Replies: 29
    Last Post: 09-15-2014, 04:18 PM
  5. Hammond t102
    By barkston7 in forum Hammond Organs
    Replies: 3
    Last Post: 06-14-2014, 10:21 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •